به گزارش نما به نقل از جهاننیوز - علی ستودهنیا: در حالی که هفته گذشته جمعی از متدینین در اعتراض نسبت به وضعیت عفاف و حجاب قصد تجمعی داشتند که پس از کش و قوس فراوان، با مخالفت وزارت کشور مواجه شدند، از آنسوی مرزها هم خبر رسیده است که یکی از بازیگران سینمای ایران که باید الگوی عفاف و حجاب جامعه باشد و با پول بیت المال به شهرت رسیده، اقدام به رفتار هنجارشکنانه و خلاف عفت کرده است!
رفتارهای هنجارشکنانه نتیجه مماشات مسؤولین
دولت یازدهم هم مانند اغلب دولتهای گذشته و البته با روشی متفاوت در آغاز به کار خود سعی کرد با ایدههای غیر قابل اجرا و باورنکردنی، مانند حذف ممیزی و عدم تفاوت میان هنرمند ارزشی و غیر ارزشی، دل هنرمندان را بدست بیاورد! اما اخباری مانند دستگیری برخی بازیگران در پارتیهای شبانه و یا روبوسی بازیگر زن با رئیس فستیوال کن و... که این روزها با شتاب بیشتری اتفاق میافتد و روی خروجی رسانهها قرار میگیرد، حکایت از آن دارد که برخی از همین به اصطلاح هنرمندان سعی دارند تا با استفاده از خلا نظارتی بوجود آمده و مماشات احتمالی مسؤولین، اقدام به رفتارهای هنجارشکنانه کنند که نمونه بارز آن را این روزها شاهد هستیم.
رفتارهای هنجارشکنانه از فرش قرمز تا روبوسی با نامحرم
هر چند واکنش به هنگام معاون پارلمانی وزیر ارشاد نسبت به این رفتار زننده و خلاف عفت قابل تقدیر است اما به نظر می رسد مماشات مسؤولان اغلب دولتها با این گونه مناسبات هنرمندان، رفتارهای هنجارشکنانه آنها را از بدحجابی روی فرش قرمز به سمت روبوسی با نامحرم رسانده است.
بایستی توجه کرد که عدم برخورد قاطع با چنین رفتارهایی نه تنها منجر به تکرار وقایعی این چنینی و یا حتی حادتر می شود بلکه چنین به اصطلاح هنرمندانی به عنوان الگوی جامعه، یا باعث انحراف عده ای می شوند که الگوپذیر بی چون و چرای این افراد هستند یا موجب ایجاد سرخوردگی در میان قشری از جامعه می شوند که این افراد را در شخصیتها و نقشهایی متفاوت از این رفتارهای هنجارشکنانه دیده اند.
شهرت با هزینه بیت المال و پشت پا زدن به اعتقادات مردم
بازیگرانی که با رفتار و پوشش خود در خارج از کشور و یا حتی داخل کشور با حضور در مهمانی های شبانه و... الگوی خوبی از زن مسلمان ایرانی ارائه نمی دهند، نباید فراموش کنند که با بودجه و بیت المال یک کشور اسلامی به اشتهار می رسند، بنابراین بی اعتنایی به اخلاقیات و اعتقادات مردم این سرزمین، موجب می شود تا کسی هم رفتار آنها را تحمل نکند.
امین تارخ پرداختن به فساد بازیگران را بی شرافتی و بی نجابتی خواند
همین یکی دو روز پیش بود که امین تارخ بازیگر و رئیس انجمن بازیگران سینما در واکنش به انتشار خبر دستگیری بازیگران در پارتی شبانه به خبرنگاران گفت: "اگر برای دوستان مطبوعاتی نجابت و شرف اهمیت دارد نسبت به همه چیز و همه کس این عکس العمل را نشان دهند، نه این که خبری را تنها بر مبنای افزایش تیراژشان انتشار دهند...(اینها) می خواهند صنف ما را بی ارزش کنند ..."
ای کاش انجمن بازیگران سینمای ایران که در واکنش به انتشار خبر دستگیری بازیگران در پارتی شبانه، خبرنگاران را متهم کردند، این بار هم وظیفه خود می دانستند و حداقل این رفتار هم صنفی شان را تقبیح و به قول خودشان برای اینکه نشان دهند نجابت و شرافت برایشان اهمیت دارد واکنشی در خور شان یک نهاد صنفی مستقل نشان می دادند!
فقر فرهنگی عامل بدحجابی است، حجاب بازیگران قانون مدون ندارد
اما لازم به یادآوری نیست که فقر فرهنگی مهم ترین عامل بیحجابی و بدحجابی در جامعه ما است و هزاران یادداشت و مقاله و مصاحبه در این زمینه منتشر شده است اما به نظر می رسد مسؤولان هم در کنار اقدامات سستشان درباره قوانین عفاف و حجاب، قانونها و آیین نامه های مدونی را برای قشر هنرمندان که بخشی از الگوهای جامعه هستند، تنظیم کنند تا تکلیف هم برای هنرمندان و هم برای جامعه مشخص شود بنابراین اگر آگاهی های لازم داده شود، بسیاری از مصادیق بد حجابی کاهش پیدا می کند. حجاب ظاهری بدون حجاب باطنی که همان تقوای درونی است موثر نخواهد بود. مسؤولان و متولیان امر فرهنگ در کشور باید این خطر را جدی بگیرند، چون فقر فرهنگی خطرناک تر از فقر اقتصادی و مادی است و فقر فرهنگی ریشه برخی از انحراف ها است.
ماجرای واژه تكراری "فقر فرهنگی"
بازیگرانی كه با رفتار و پوشش خودشان در خارج از كشور و یا حتی داخل كشور با حضور در مهمانی های شبانه و ...، الگوی خوبی از زن مسلمان ایرانی ارائه نمی دهند، نباید فراموش كنند كه با بودجه و بیت المال یك كشور اسلامی به اشتهار می رسند، بنابراین بی اعتنایی به اخلاقیات و اعتقادات مردم این سرزمین، باعث می شود تا مردم دینمدارهم رفتار آنها را تحمل نكنند.
۱۳۹۳/۲/۳۰